ZOMER HEERLIJCKHEID

DE LOCATIE

KASTEEL WARMELO

TE DIEPENHEIM
Het Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond. Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma op bezoek. Kasteel Warmelo was een warm adres voor de Oranjes. Niet voor niets spraken ze van het ‘Warme Lo’ en het ‘Koude Loo’ (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde).
De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons. Er waren volières met exotische vogels, én een aap. In het park konden ze heerlijk spelen en wandelen. In 1976 is het landgoed verkocht aan de familie Avenarius, die het landgoed in gebruik heeft en het huis bewoond. Het kasteel wordt omgeven door een park met een totale oppervlakte van 7 hectare. Op de historische buitenplaats vindt op het Landgoed Warmelo de tweede editie van Zomer Heerlijckheid plaats. Vele duizenden bezoekers brachten vorig jaar een bezoek aan de sfeervolle fair. Ook dit jaar zullen meer dan 100 exposanten laten zich van hun beste kant zien en presenteren hier hun producten en gerechten, vaak home-made en streekgerelateerd.

COMBINEER

JE BEZOEK
Elk jaar worden er meer dan 20 uitgehouwen zandsculpturen in het Engelse deel van het park van Landgoed Warmelo gemaakt. Tien internationale kunstenaars uit o.a. Nederland, Ierland, Italië, Rusland en Amerika zijn er weken druk mee. Het resultaat is altijd verbluffend; meer dan 950 kubieke meter zand is verwerkt in de diverse kunstwerken. Naast de zandsculpturen kun je een mooie wandeling maken door het 7 hectare grote park. Warmelo staat vooral bekend om de tuinen in verschillende stijlen die om het huis liggen. Er is onder meer een Victoriaanse tuin, een geometrische tuin in Franse stijl en een landschapstuin in Engelse stijl. Om het huis en de tuinen ligt een landschapspark. Naast om hun diversiteit staan de tuinen bekend om hun azalea’s, rododendrons, rozen en meer dan 300 soorten fuchsia’s.
Gelijktijdig met het gebouw, liet baronesse Creutz, geboren jonkvrouw Van Suchtelen van de Haare in de jaren 1927/1928 de tuinen en het park laten restaureren met hulp van tuinarchitect Hugo Poortman. Een groot deel van het park werd in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De tuinen waren bij leven van bewoonster prinses Armgard zur Lippe-Biesterfeld al een toeristische attractie.
De tuinen van kasteel Warmelo en de zandsculpturen zijn vanaf begin mei geopend voor publiek. Voor een bezoek aan Zomer Heerlijckheid kunt u alvast voordelig online entreebewijzen reserveren. Entreetickets om de zandsculpturen inclusief het park en de tuinen van het kasteel te kunnen bezoeken, zijn uitsluitend aan de kassa van het kasteel verkrijgbaar.

BEZOEK

ZOMER HEERLIJCKHEID

Kasteel Warmelo
Borculoseweg
Diepenheim

OPENINGSTIJDEN

vr. 12 juli
van 10:00 tot 18:00 uur

za. 13 juli
van 10:00 tot 18:00 uur

zo. 14 juli
van 10:00 tot 18:00 uur

ENTREE

EARLY-BIRD
volwassenen
€ 11,50

aan de kassa
€ 13,50

kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 5,-

COMBI-TICKETS

EARLY-BIRD
volwassenen
€ 17,-

aan de kassa
€ 18,50

kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 10,00

PARKEREN

Gratis

honden zijn welkom (mits aangelijnd)
m.u.v. bezoek aan de tuinen
en de zandsculpturen